Bestyrelses beretning den 21. november 2016

V/ Hans Kilian

Det går godt i Hornbæk. Der har i sommerhalvåret været rigtig mange gæster og de handlende har været rigtig godt tilfredse.

Vejrmæssigt synes jeg, det har været lidt mystisk: en dårlig juli og august, men en fin juni og september.

Kunstkøberne synes jeg ikke har været så aktive. Folk køber ikke så meget originalkunst som tidligere.

Jeg mener, at det skyldes, at Bo Bedre, Mad og Bolig og andre livsstilsmagasiner, når de i bladet skal vise fine boligindretninger, så er det meget sjældent med originalkunst på væggene. Det man ser på væggene er sort/hvide fotokopier af tegninger bag glas og ramme – ofte i en smal sortmalet ramme – ikke et ordentligt maleri.

Vi burde bombardere disse magasiners redaktioner med forargelse over, at de ikke promoverer originalkunst bedre. Det andet kan vi som udøvende kunstnere ikke leve af.

I går i TV2 så jeg 3 malerinder, som for at promovere deres kunst var nødt til at male billeder med deres bare bryster – så er vi da nået langt ud!

Hvad skal vi mandlige kunstnere så gøre - Jens Jørgen Thorsen er jo død.

Tilbage til vores egen forening.

Vi har nu 43 betalende medlemmer. Det er formentlig det antal udøvende kunstnere, der er i lokalområdet. Hvis vi ønsker flere medlemmer, skal vi nok udenfor lokalområdet. Vi har forøget vor kassebeholdning med

ca. 9.000,- kr., så på det økonomiske område går det helt fint.

Vi turde således også binde an med en udstilling i Fredensborg, på Store Kro, i maj måned med en fin fernisering med mange gæster og musik med

Gipsy Swing Band fra Helsingør Musikskole.

Det er svært at få overblik over, hvor mange gæster der kom i resten af udstillingsperioden, men udstillerne, 12 kunstnere, var tilsyneladende så tilfredse med arrangementet, at flere af dem på egen hånd gentog udstillingen her i efteråret med samme musik.

Vores udstilling i Fredensborg hvilede næsten økonomisk i sig selv, så tak til Kirsten for et fint arrangement.

Kunst på Molen, den 2. og 3. juli, var ret speciel i år med kraftige byger både lørdag og søndag.

Peter Poulsen holdt åbningstalen, som var rigtig god og velforberedt.

Han trak sporene tilbage til Drachmann, Krøyer og Locher og understregede nødvendigheden af også i dag at dyrke kunsten og at bruge Hornbæk i vores motivvalg. Mange tak til Peter Poulsen.

Julian Isherwood, bådklubbens formand, stillede lydanlæg gratis til rådighed for åbningstalen, som foregik under akkompagnement af en kraftig regnbyge.

Jørgen Balders Cool Jazz Quintet underholdt ligeledes gratis om søndagen.

Lørdag havde vi workshop mest for børn, der heldigvis kunne afholdes i Nogenlunde tørvejr.

Ballonsmeden gennemførte sin optræden trods øsende regnvejr søndag. Udstillerne havde garderet sig med presenninger og markiser og tog regnen med godt humør. Heldigvis var der ikke mange akvareller blandt de udstillede genstande.

Sidste år på generalforsamlingen meddelte bestyrelsen, at man var meget interesseret i at få at vide, hvor tilfredse udstillerne egentlig havde været.

I år lavede vi så en rundspørge efter udstillingen. Vi fik 12 svar. Det var svar fra cirka halvdelen af udstillerne.

Mange havde brugt Facebook til at kommunikere deres tilstedeværelse på

Udstillingen. Ligesom mange havde anbefalet udstillingen til andre kunstnere. Det der nok glædede os mest var, at der var mange, som var glade for deres salg på udstillingen.

Under eventuelt vil jeg uddele svarene fra spørgeskemaet, så vi eventuelt kan fortsætte diskussionen dér. Tak til Lone for et stort arbejde med spørgsmål og svar.

Tak for mig.