Bestyrelses beretning den 6. november 2017

Generalforsamling 6. november 2017

Velkommen til Hornbækkunstnernes Generalforsamling.

Det er rart at se så mange, der er mødt op. Det er også en vigtig generalforsamling, fordi der både er vedtægtsændringer og nyvalg til bestyrelsen.

Det har også været et kedeligt år, men det vil jeg vende tilbage til.

Allerførst skal vi have valgt en dirigent, som kan lede os godt igennem aftenens forløb.

Er der nogen forslag? Bestyrelsen vil så gerne foreslå Åse Kjær!

Beretning:

Foreningens formål er, at skaffe udstillingsmuligheder for medlemerne.

I den anledning har vi arbejdet på flere muligheder, nemlig Tinghuset (Det gamle fængsel) i Fredensborg, men på grund af Kirstens sygdom og dårlige erfaringer med udstillingsstedet blev det ikke til noget.

På Kulturnatten i Hornbæk blev vi opfordret til at stå på den ny promenade og male og sælge vore billeder. Det var der imidlertid ikke rigtig stemningfor, så vi måtte sige pænt nej tak.

Kunst på Molen blev gennemført den 1. og 2. juli. KPM er blevet et meget kendt fænomen. Mine jyske venner kender udstillingsstedet og også udenfor landets grænser er KPM kendt. Vi har således 2 år i træk haft en norsk kunstmaler med og vi har allerede nu fået henvendelse fra en tysk maler, som er interesseret i at udstille næste år.

Vejret til KPM er vi jo altid spændte på. I år var det temmelig blæsende og med færre byger end sidste år, men mit indtryk er, at salget gik fint hos udstillerne. For mit eget vedkommende var interessen stor – måske også fordi Helsingør Dagblad på forsiden havde historien om ”Kendt kunstner fanget i kviksand”. Historien gentog sig så i TV2's bedste sendetid. Nu er man pludselig blevet ”Kendt Kunstner”.

Vi skal nok i foreningen være opmærksom på mediernes stærke indflydelse facebook, instagram osv.

Åbningstalen har været nogenlunde ligeligt fordelt politisk (vigtig i et valgår). Efter Henrik Møller og Peter Poulsen havde vi så Benedikte Kiær.

Jeg glædede mig personligt over Helsingør Pigegardes optræden og march gennem byen – festligt.

Jørgen Balders Cool Jazz Quartet underholdt igen i år gratis oppe ved Bådeklubben.

Gipsy Swing Band fra Helsingør Musikskole egner sig bedre til at spille indendørs. Vi har brugt dem på Hotel Store Kro med stor succes, men udendørs kunne de næsten ikke høres, så dem vil vi nok ikke bruge igen.

Ansigtsmalingen fungerede fint ligesom Ballon kunstneren Einer underholdt mange børn.

Vi fik et mindre tilskud fra Kommunens Kulturudvalg og fra Hornbæk Turistforening, som vi takker for. Hornbæk Rotary-klub ville i år gerne give penge til andet formål, men vi måtte gerne søge næste år

Året har været præget af sygdom i bestyrelsen. Lone fik natten mellem 1. og 2. juli en hjernerystelse, som har været svær at komme over, så hun har valgt at opsige bestyrelsesarbejdet i foreningen.

Min egen kone blev ramt af kræft i februar måned, så det har været et hårdt år med kemo- og strålebehandling og endelig operation, kørsel hver dag til Herlev og Hillerød, men nu er hun ved at blive rask igen.

Værre er det gået med Kirsten Johansen, som vi mødte på Herlev, hun døde den 1. oktober. Vore tanker går til hende, som altid var meget glad og pligtopfyldende og til hendes mand, Frederik, som hvert år hængte KPM plakaterne op.

Jeg vil gerne takke Lone for hendes store indsats som webmaster i foreningen – og så vil jeg gerne bede jer rejse jer og holde 1 minuts stilhed, hvor vi mindes Kirsten.